perjantai 22. tammikuuta 2016

16. Sunnuntain helppo ateria

Moikka! 

Tällä kerralla helppo ruoka vinkki tarjolla :) Lohkoperunoita ja uunissa valmistettua kanaa kastikkeella. Tätä tein perheelle ruuaksi viime sunnuntaina, kaikki tykkäsivät (jopa koira :D). Mitään ainemääriä en laita, koska en itsekään mittaillut aineksia.


Kanaa juustoisessa kastikkeessa




Aineet:


  • kanapihvejä (itse käytin hunajamarinoituja)
  • sipulia
  • kolmen juuston ruokakermaa
  • Aura-juustoa



Ohjeet:


Pilko sipuli isoihin lohkoihin ja laita vuokaan. Lisää päälle kanapihvit ja kerma. Viimeistele Aura-juustolla. Sitten uuniin 200 asteeseen noin 60 minuutiksi.






Itsetehdyt lohkoperunat




Aineet:


  • Rosamunda-perunoita (normaalitkin käy)
  • öljyä
  • mausteita oman maun mukaan (itse käytin suolaa, pippuria, sipulijauhetta ja valkosipulijauhetta)



Ohjeet:


Kaada isoon kulhoon vähän öljyä ja mausta se oman maun mukaan. Sekoita ainekset keskenään. Pilko perunat lohkoiksi ja lisää ne kulhoon. Sekoita mausteöljy hyvin perunoihin ja kaada pellille. Paista perunoita uunissa noin 30 minuuttia 200 asteessa.




Ja tältä näyttää valmiina lautasella:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti