lauantai 23. toukokuuta 2015

5. Nimipäiväherkku

Nyt oli ihan pakko tulla tännekin jakamaan mun äskeinen leivontaohje. Kävin siis pihassa hakemassa muutaman raparperin ja valmistin gluteenittoman raparperipiirakan. Ohjeeseen laitoin kermamaidon sijasta punaista laktoositonta maitoa ja vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta. Lisäksi lisäsin taikinaan teelusikallisen vaniljasokeria ja hiukan kanelia :) mutta ohje olisi tässä:

  • 6dl jauhoja
  • 3,5dl kermamaitoa
  • 3dl sokeria
  • 100g sulatettua voita
  • 1 kananmuna
  • 3tl leivinjauhetta
  • raparperia

Vatkaa ensin sokeri ja kananmuna, lisää sitten maito. Sekoita joukkoon jauhot ja leivinjauhe (ja mausteet jos niitä käytät). Viimeisenä sulatettu voi ja uuniin noin 20-30 minuutiksi 200 asteessa. Sitten tämä herkku on valmista, nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti